İstanbul Designer

 

E-Mail Hesabı Almak İçin Yapılması Gerekenler Nelerdir?

1.ADIM :

E-mail (Elektronik Posta) hesabı oluşturmak için öncelikle bu hizmeti veren web sitelerinden birisini internet tarayıcınızda açmalısınız.

Örneğin:

www.gmail.com ( Google Mail – gmail) Google firması tarafından sağlanan bedava mail hizmeti veren web sitesidir.

www.hotmail.com  ya da (https://outlook.live.com/) (Microsoft Mail) Microsoft firması tarafından sağlanan bedava mail hizmeti veren web sitesidir.

2.ADIM :

Yeni bir hesap oluşturmak için HESAP OLUŞTUR seçeneğine tıklayarak ilgili sitede yeni bir e-mail hesabı oluşturmak için size sunulan KAYIT FORMUNU açmış olursunuz.

KAYIT FORMLARINI DOLDURURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

Bu sitelerde yer alan KAYIT FORMLARI içerisinde sizden adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, yaşadığınız ülke, cep telefonunuz, vs. bilgileri istenir. İlgili kutucukları doldururken aşağıdakilere dikkat etmelisiniz;

ADAdınızı yazın

SOYAD: Soyadınızı yazın

KULLANICI ADI: Mail hesabınızı burada belirteceksiniz.

Örneğin: TARIK TURAN isimli kişi mail hesabı oluştururken

tarik_turan@hotmail.com ( hotmail sitesinde kullanıcı adı yazımı)

tarik.turan@gmail.com ( gmail sitesinde kullanıcı adı yazımı)

Kullanıcı adını yazarken;

Türkçe karakterler ( ç,ş,ü,ğ,ö,ı ) ve boşluk kullanamazsınız,
bunların yerine ( c,s,u,g,o,i ) ve (- , _ , . ) kullanabilirsiniz.

ŞİFRE: Yine Türkçe karakter ve boşluk kullanamazsınız. Hem harf hem de sayı gibi karmaşık ifadeler kullanmalı ve KENDİ ADINIZI ya da DOĞUM TARİHİNİZİ kullanmamalısınız. Eğer kullanırsanız; şifreniz kolaylıkla başkaları tarafından kırılabilir.

Örneğin: tarik1990 gibi isim ve doğum yılı bilgisini yan yana yazarak ilgili kişi kendi bilgileriyle bir şifre belirlerse bunun hackerlar tarafından kırılması kolay olacaktır. Bunun yerine; “MK1881Ataturk” gibi ünlü kişilerin adı ve doğum bilgisi ve ardından tekrar soyadını türkçe karakter ve boşluk içermeden yazabilirsiniz. Ünlü kişi ya da tanıdığınız bir kuzeniniz, yeğeniniz de olabilir. Şifre ne kadar büyük harf, küçük harf, sayı, sembol (? , !,vs.) içerirse kırılması da o kadar zor olacaktır. Fakat çok karmaşık şifrelerde akılda kalıcı olmadığından ilgili şifrelerin sizin aklınızda kalacak şekilde ve en azından büyük harf, sayı gibi şeyleri içermesi sizin için daha kolay olacaktır.

Şifrenizin kırılma güçlüğünü 

Password Monster

Security Org

sitelerinden kontrol ederek, başkalarının şifrenizi kırmasını engelleyebilirsiniz.

DOĞUM TARİHİ: Bu tarz bilgiler seçim kutucukları şeklinde GÜN – AY – YIL seçim kutuları şeklinde karşınıza gelecektir. İlgili kutucukların üzerine tıkladığınızda seçenekler karşınıza gelecektir. İlgili gün, ay ve yıl seçilerek doğum tarihi bilgisini girebilirsiniz. Bu bilgiyi birebir doğru vermek zorunda değilsiniz. Bu bilgiler genelde hizmet veren firmanın sizin hakkınızda istatistiki bilgiler tutması için sizden istenir.( Fakat sonrasında sorun yaşadığınızda mail şifresini kurtarma gibi durumlarda burada girdiğiniz bilgiler sizden istenebilir!) 

CEP TELEFONU: (+90) ülke kodu gmail ya da hotmail tarafından otomatik bulunur. Siz sadece cep telefon numaranızı başında “0” sıfır olmadan 532…..şeklinde yazacaksınız.

CAPTCHA KODU (Robot mu, insan mısınız? ) :

Bu kötü amaçlı programlar (robot programlar) tarafından mail hesabı oluşturulmasını engellemek için karmaşık harfler ve sayıları resimlerle size göstererek ilgili kutucuğa yazmanızı isteyen bir güvenlik önlemidir. İlgili resimdeki kodu yazabilirseniz sizin insan gözüyle görülen bu karmış kodları görebildiğiniz için robot bir yazılım olmadığınızı anlayacaktır. Bazen karmaşık bu yapılar algılanamadığı için YENİ butonu ile tekrar yeni bir kod yapısı gösterilmesi istenir. Bunun yanı sıra günümüzde bu tür yapılar da hackerlar tarafından aşıldığı için hareketli işlemler ( google doğrulaması, ekranda gördüğünüz köprü resimlerine tıklayın, vs.) yapılarak robot yazılımların ilgili aşamaya takılmasını sağlamaktadırlar. Bu aşamaları geçemezseniz; mail hesabı açmanıza izin vermeyecektir.

3.ADIM :

Kayıt formunu doldurma işlemi bittikten sonra “SONRAKİ ADIM” ya da “HESAP OLUŞTUR” ya da “KAYDOL” butonları gibi butonlara tıklanarak kayıt formunu bitirdiğinizi ve sisteme kaydolarak, hesap oluşturma isteğimizi sisteme göndeririz. İlgili sistem vermiş olduğunuz bilgiler kurallara uygun bir şekilde girilmişse, size E-posta hesabınızın oluşturulduğunu ve aktif etmek için Cep Telefonunuza bir KOD göndereceğini ve size gelen kodu, “KODU GİR” yazan bir kutucuğa yazmanızı isteyecektir.

ÖRNEK BİR KAYIT FORMUNUN BOŞ VE DOLU HALLERİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

hotmail-com-bos-kayit-formu

Şekil 1- Hotmail hesap oluşturma boş form örneği

Şekil 2- Hotmail hesap oluşturma doldurulmuş form örneği

Umarım bu bilgiler sizlere hesap açma işlemlerinde yardımcı olur.

Başka bir makalede görüşmek üzere, hoşça kalın…

 

Makaleyi nasıl buldunuz?

Yıldıza tıkla ve değerlendir!

Ortalama puanı / 5. Oy sayısı:

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

İstanbul Designer

istanbul designer admin

HAKKINDA

1996 yılından itibaren Elektrik-Elektronik, Bilgisayar donanımı ve yazılımı konularında lise eğitimi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi alanında 2000-2004 yılları arasında Hacettepe Üniversitesinin Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümünde çeşitli programlama dilleri ile Uzaktan Eğitim Yöntemleri eğitimleri almış bunların üzerine farklı sektörlere hitap eden eğitim yazılımları ve uzaktan eğitim projeleri geliştirmiştir. Dünyada ilk …

Copyright © 2022 İstanbul Designer | Designed by İstanbulDesigner |